0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren? Bel 050 541 2436 of Whatsapp via 06-82910934 of Chat met ons…

Coronavirus | FAQ

Update - 04-06-2020 09:00 uur.

Wij zijn dagelijks in nauw contact met alle betrokken instanties, zodat wij onze klanten kunnen informeren over het resterende Formule 1 en MotoGP-seizoen zodra er meer bekend is

In deze FAQ vindt u onze laatste informatie over het Coronavirus. Heeft u een vraag over het virus en staat het antwoord hier niet bij? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Algemene vragen

Q: Wat is het huidige reisadvies?
A: Dit is afhankelijk per land, zelfs per regio en wijzigt regelmatig op dit moment. Kijk voor de laatste update op de site van Buitenlandse Zaken.

Q: Worden er maatregelen genomen door de nationale autoriteiten van landen waar een Grand Prix verreden wordt?
A: Diverse landen voeren een medische controle uit bij aankomst. U kunt dan denken aan het invullen van een gezondheidsverklaring en een temperatuurmeting bij aankomst op de luchthaven.

Q. Ik heb een Formule 1-reis geboekt, kan ik nog wel gaan?
A: Op dit moment bekijken we dit per geval en zijn wij genoodzaakt om de reactie vanuit de overheid en de organisatie van de Grand Prix af te wachten. 

Q:Stel, we bestellen kaarten voor een Grand Prix en er mag geen publiek aanwezig zijn, het evenement wordt geheel afgelast of er komt een in / uit reisverbod? Wat gebeurt er dan met onze geboekte tickets en/of reis?
A: Op dit moment bekijken we dit per geval en zijn wij genoodzaakt om de reactie vanuit de overheid en de organisatie van de Grand Prix af te wachten. 

Q: Dekt mijn annuleringsverzekering de kosten als ik mijn geboekte reis wil annuleren of omboeken?
A: Of kosten van annuleren of omboeken gedekt zijn hangt af van het type verzekering. Bekijk hier een overzicht van de voorwaarden per reisverzekeraar.

Q: Wat is er op dit moment bekend rond de start van het Formule 1-seizoen?
A: Op dit moment zijn de Grand Prix van Australië, Grand Prix van Monaco en de Grand Prix van Frankrijk afgelast en wordt er nog vanuit de FIA gekeken naar een andere datum voor de Grand Prix van Bahrein, Grand Prix van Vietnam, Grand Prix van Zandvoort, Grand Prix van Spanje, Grand Prix van Azerbeidzjan en de Grand Prix van Canada. Deze zijn uitgesteld. Daarnaast is er besloten om tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, Grand Prix van Oostenrijk, Grand Prix van Hongarije en de Grand Prix van Belgie zonder publiek te rijden. Rond de overige races is er nog geen informatie bekend. Zodra dit verandert zullen wij dit uiteraard zo snel mogelijk melden.

Q: Ik lees in het nieuws dat mijn race niet gereden of zonder publiek gereden wordt. Wat gebeurt er met mijn tickets / reis?
A: Wij staan in nauw contact met alle officiele kanalen en delen officiele berichtgeving zodra deze voorhande is. Helaas kunnen wij niet ingaan op verschillende artikelen vanuit onofficiele kanalen. 

Q: Ik heb tickets naar één van de uitgestelde races besteld. Wat gaat hier exact mee gebeuren?
A: Op dit moment staan wij in nauw contact met de verschillende instanties zoals het circuit, zodat wij jou zo snel en zo volledig mogelijk kunnen informeren. Zodra wij meer weten dan stellen wij jou per email op de hoogte.

Ticket update per Grand Prix 

Grand Prix van Spanje
Uitgesteld. In de week van 15 juni zullen alle tickethouders een mail ontvangen met de geboden opties rond deze Grand Prix.  

Grand Prix van Monaco 
Afgelast. Tickethouders ontvangen een refund over de bestelde tickets. 

Grand Prix van Azerbeidzjan
Uitgesteld. Er wordt nog gekeken naar een alternatieve datum. Tickethouders ontvangen een mail mocht er iets duidelijk zijn rond een nieuwe datum. 

Grand Prix van Canada
Uitgesteld. Er wordt nog gekeken naar een alternatieve datum. Tickethouders ontvangen een mail mocht er iets duidelijk zijn rond een nieuwe datum. 

Grand Prix van Frankrijk
Afgelast. Tickethouders ontvangen van ons een mail omtrent deze annulering. 

Grand Prix van Oostenrijk
Op woensdag 6 mei heeft de organisatie van de Grand Prix van Oostenrijk laten weten dat het (eventuele) raceweekend vanwege de uitbraak van het corona-virus, de veiligheid van de fans en het personeel, niet toegankelijk zal zijn voor fans. Onze gasten op de verschillende F1-reizen sturen wij hier zo spoedig mogelijk een mail over. Alle tickethouders ontvangen zo spoedig mogelijk een mail omtrent zijn / haar tickets en de gevolgen van het besluit. Ook klanten die een ticket hebben geboekt voor camping Pink ontvangen zo spoedig mogelijk bericht van ons. Wij zijn momenteel druk met de promotor in gesprek.
 
Grand Prix van Groot-Brittannië 
Op maandag 27-4 heeft de organisatie van de Grand Prix van Groot-Brittannie laten weten dat het raceweekend vanwege de uitbraak van het corona-virus, de veiligheid van de fans en het personeel, sowieso zonder publiek gereden zal worden. Al onze gasten hebben een mail ontvangen met de geboden opties. 
 
Grand Prix van Hongarije
Op vrijdag 1 mei heeft de organisatie van de Grand Prix van Hongarije laten weten dat het (eventuele) raceweekend vanwege de uitbraak van het corona-virus, de veiligheid van de fans en het personeel, niet toegankelijk zal zijn voor fans. Onze gasten op de verschillende F1-reizen hebben we op vrijdag 1 mei een mail hierover gestuurd. Alle tickethouders ontvangen in de week van 4 mei een mail omtrent zijn / haar tickets en de gevolgen van het besluit. 

 

Grand Prix van Belgie
De organisatie van de Belgische Grand Prix heeft op vrijdag 15 mei bekend gemaakt dat de Grand Prix van België 2020 zal dit jaar niet met publiek verreden zal worden.

In een statement wordt onder andere het volgende aangegeven:
"As you know, in its fight against the spread of the Covid-19 pandemic, the Belgian government has taken some prohibitive measures against mass gatherings this summer. Nevertheless, Spa Grand Prix welcomes the decision made today by the Coordination Committee – with the support of experts handling the easing of lockdown restrictions – to allow our national Grand Prix to be held behind closed doors."

Wij zullen uiterlijk in de week van 1 juni onze gasten per mail op de hoogte stellen van de geboden opties. 

Grand Prix van Italie
Op dit moment is er nog geen nieuws rond de Grand Prix van Italie. In de komende weken / maanden hopen wij met meer duidelijkheid te komen. 

Q: Ik heb een Formule 1-reis naar één van de uitgestelde / geannuleerde races geboekt. Wat gaat hier exact mee gebeuren?
A: Op 1 april hebben wij onze reizigers per mail op de hoogte gebracht over de getroffen regeling rond de uitgestelde (Grand Prix van Spanje) / geannuleerde (Grand Prix van Monaco) Formule 1-reis. Mocht je deze niet ontvangen hebben, neem dan contact met ons op. 

Q: Wat is er op dit moment bekend rond de start en de kalender van het MotoGP-seizoen?
A: Op dit moment zijn de MotoGP van Jerez, Le Mans, Mugello, Barcelona en Assen uitgesteld. Tevens is het MotoGP-seizoen vanwege het coronavirus ook aangepast, maar dit kan naar aanleiding van ontwikkelingen rondom het coronavirus weer veranderen. Zodra er meer bekend is zullen we dit zo snel mogelijk delen. Reeds bestelde MotoGP tickets blijven geldig. 

Q: Ik heb kaarten voor de TT in Assen, maar deze race is zojuist geannuleerd. Wat gebeurt er met mijn bestelling?
A: Op 29-4 heeft de organisatie van de MotoGP Assen op het TT Circuit in Assen aangekondigd dat er in 2020 geen race zal plaatsvinden. Alle tickethouders ontvangen een mail omtrent deze annulering en de gevolgen hiervan. 

HET CORONAVIRUS / COVID-19

Q: Hoe kan ik mezelf beschermen tegen het virus in een omgeving waar een ziektegeval is geconstateerd?
A: Het wordt aangeraden om een goede basis hygiëne toe te passen zoals regelmatig de handen wassen met warm water en zeep. Bedek ook mond en neus bij het niezen of hoesten.

Q: Wat zijn de symptomen van dit nieuwe Coronavirus?
A: Koorts, hoesten en ademhalingsproblemen zijn symptomen van het Coronavirus. Het ziektebeeld lijkt erg op griep. Het virus kan ernstiger symptomen geven bij mensen met een verzwakt immuunsysteem, oudere mensen of mensen met langdurige aandoeningen als diabetes, kanker en chronische longziektes.

Q: Is dit Coronavirus heel besmettelijk?
A: De ziekte is van mens op mens overdraagbaar. Op dit moment wordt ervan uitgegaan dat één ziek persoon gemiddeld 2 andere personen kan besmetten. Hoe zieker iemand is, hoe meer hij het virus verspreidt. 

Q: Zijn er nog verdere maatregelen nodig?
A: De belangrijkste maatregelen die je kan nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar