SportStadion.nl is officieel partner van Max Verstappen

0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436 of Chat met ons…

Grand Prix Frankrijk 2018

Frankrijk krijgt na jarenlange afwezigheid eindelijk weer een eigen Grand Prix! Om de terugkeer van de Formule 1 in Frankrijk na 10 jaar afwezigheid te vieren, geeft David Guetta bij de afsluiting van de Grand Prix van Frankrijk op zondag 24 juni 2018, een onvergetelijk concert. Met meer dan 10 miljard hits op streaming platforms en honderden optredens heeft David Guetta vele miljoenen mensen over de hele wereld laten dansen. En jij kunt er op 24 juni bij zijn! Dit gratis concert is beschikbaar bij weekendkaarten of een ticket voor zondag, ongeacht de categorie van de gekochte plaats. Dus als jij erbij wilt zijn reserveer dan snel je ticket!

De Grand Prix van Frankrijk is een van de oudste autoraces ter wereld. De eerste Grand Prix van Frankrijk werd in 1906 georganiseerd op het Le Mans Circuit. De Grand Prix werd vervolgens in de jaren vijftig aan de Formule 1-kalender toegevoegd en de race vond toen ieder jaar plaats op Franse bodem tot en met 2008. De autoriteiten in Frankrijk maakten dat jaar bekend dat om 'economische redenen' de race niet meer gehouden zou worden in 2009. In 2018 komt daar echter verandering in met de terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk. Dit tot groot genoegen van de vele Franse Formule 1-fans.

Circuit Paul Ricard

Hoewel het circuit van Paul Ricard hypermodern is heeft het circuit een grote historie. Het circuit werd in 1969 gebouwd in Le Castellet, niet ver gelegen van Marseille in Zuid-Frankrijk, door de Franse zakenman Paul Ricard. Paul Ricard startte zijn bedrijf in de drankenhandel en verkocht uiteindelijk zijn bedrijf aan zijn grote concurrent Pernod. Tegenwoordig is het bedrijf nog altijd wereldberoemd onder de naam 'Pernod Ricard'.
Op 19 april 1970 werd het Circuit Paul Ricard geopend en in die tijd behoorde het tot een van de veiligste circuits ter wereld. Met een vliegveld direct naast het circuit is het sindsdien populair onder raceteams om er te komen testen vanwege al deze faciliteiten.

Circuit Paul Ricard organiseerde vele jaren de Grand Prix van Frankrijk. Pas in 1991 kwam daar een einde aan toen de Formule 1 verhuisde naar Magny Cours. Daar werd de Franse Grand Prix gehouden tot en met 2008. Vanaf 2018 wordt de Grand Prix echter weer gehouden in Le Castellet op het 5.8 kilometer lange Circuit Paul Ricard.

Ticketsale has been expressly authorized by the GIP GRAND PRIX DE FRANCE – LE CASTELLET, official promoter of the event.