0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436

Formule 1-tickets Grand Prix Frankrijk

Frankrijk (24 juni 2018)

Formule 1-tickets voor de Grand Prix van Frankrijk zijn inmiddels te reserveren. Frankrijk krijgt na jarenlange afwezigheid eindelijk weer een eigen Grand Prix en jij kan er bij zijn! Boek tijdig je tickets, want doorgaans is een nieuwe Grand Prix in haar eerste jaar stijf uitverkocht.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 artikel(en)

 1. Grand Prix Frankrijk 2018 - F1 Tickets
  Grand Prix Frankrijk 2018 - F1 Tickets

  22 juni 2018

  Per persoon vanaf € 144,00 p.p.

  i
  Prijsdetails:
  • Exclusief € 8,50 servicekosten o.b.v. verzending binnen Nederland

  Reserveer je Formule 1-tickets voor de Grand Prix van Frankrijk op Circuit Paul Ricard. De terugkeer van het Formule 1-circus in Frankrijk zal naar verwachting volledig uitverkocht zijn dus wacht niet te lang bij de aanschaf van je tickets. Bekijk meer informatie
Van hoog naar laag sorteren
per pagina

1 artikel(en)

De Grand Prix van Frankrijk is een van de oudste autoraces ter wereld. De eerste Grand Prix van Frankrijk werd in 1906 georganiseerd op het Le Mans Circuit. De Grand Prix werd vervolgens in de jaren vijftig aan de Formule 1-kalender toegevoegd en organiseerde de race ieder jaar op Franse bodem tot en met 2008. De autoriteiten in Frankrijk maakten datzelfde jaar bekend dat om 'economische redenen' de race niet meer gehouden zou worden in 2009. In 2018 komt daar echter verandering in met de terugkeer van de Grand Prix van Frankrijk, tot groot genoegen van de vele Franse Formule 1-fans.

Circuit Paul Ricard

Hoewel het circuit van Paul Ricard hypermodern is heeft het circuit een grote historie. Het circuit werd in 1969 gebouwd in Le Castellet, niet ver gelegen van Marseille in Zuid-Frankrijk, door de Franse zakenman Paul Ricard. Paul Ricard startte zijn bedrijf in de drankenhandel en verkocht uiteindelijk zijn bedrijf aan zijn grote concurrent Pernot. Tegenwoordig is het bedrijf nog altijd wereldberoemd onder de naam 'Pernod Ricard', bekend van populaire drankjes zoals Malibu, Absolut Vodka en Jameson Whisky.
Op 19 april 1970 werd het Circuit Paul Ricard geopend en in die tijd behoorde het tot een van de veiligste circuits ter wereld. Met een vliegveld direct naast het circuit en een klein bedrijvenpark er naast is het sindsdien een uniek circuit en populair onder raceteams om er te komen testen vanwege al deze faciliteiten.

Circuit Paul Ricard organiseerde vele jaren de Grand Prix van Frankrijk. Pas in 1991 kwam daar een einde aan toen de Formule 1 verhuisde naar Magny Cours. Daar werd de Franse Grand Prix gehouden tot en met 2008. Vanaf 2018 wordt de Grand Prix echter weer gehouden in Le Castellet op het 5.8 kilometer lange Circuit Paul Ricard.

Ticketsale has been expressly authorized by the GIP GRAND PRIX DE FRANCE – LE CASTELLET, official promoter of the event.