0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436

Wimbledon 2017 tickets en reizen

Wimbledon 2017

Wimbledon 2017 tickets en reizen online bestellen!

Wimbledon heeft zich ontwikkeld van een simpel grastoernooi met slechts een paar honderd toeschouwers, tot één van de grote vier Grand Slam toernooien op de tenniskalender, met jaarlijks meer dan 450.000 toeschouwers. Bij Sportstadion.nl bestel je eenvoudig en veilig online tickets en sportreizen voor Wimbledon 2017 in Londen!

Het Grand Slam tennistoernooi Wimbledon


Het tennistoernooi Wimbledon is het oudste tennistoernooi van de wereld en wordt ook wel gezien als het meest prestigieuze tennistoernooi. Het toernooi wordt sinds 1877 gehouden op de All England Club in Wimbledon, een wijk in Londen. Wimbledon is onderdeel van vier Grand Slam toernooien. De andere toernooien zijn de Australian Open in Melbourne, Roland Garros in Parijs en de US Open in New York. Wimbledon is het enige Grand Slam toernooi dat op gras gespeeld wordt.
Het Wimbledon tennistoernooi vindt ieder jaar plaats gedurende twee weken in de laatste week van juni en de eerste week van juli. Het toernooi staat bekend om haar tradities zoals het ontbreken van sponsoren langs de banen, de kledingvoorschriften en natuurlijk het eten van aardbeien met slagroom door de bezoekers van het toernooi.

Bekijk een prachtige Wimbledon-documentaire

Het Centre Court van Wimbledon


De naam Centre Court komt van de oorspronkelijke positie van de hoofdbaan bij de All England Croquet Club. De hoofdbaan werd aan Worple Road in Wimbledon centraal geplaatst tussen de andere banen. Tijdens het eerste Wimbledon toernooi in 1877 waren er in totaal 12 banen beschikbaar. Toen de tennisclub verhuisde naar haar huidige straat Church Road in 1922 werd de benaming aangehouden voor de belangrijkste baan op de club.
Het Centre Court kreeg in 2009 een dak. Het dak kan in ongeveer tien minuten worden gesloten. Wanneer het dak gesloten wordt mag er niet gespeeld worden. Wanneer er gespeeld wordt met een gesloten dak, maar het weer klaart ondertussen op dan wordt de wedstrijd alsnog met gesloten dak afgerond. Het dak ging voor het eerst dicht tijdens het Wimbledon-toernooi op maandag 29 juni 2009. Om 16.40 uur moest het dak dicht tijdens de partij tussen de dames Amélie Mauresmo en Dinara Safina.

Wimbledon tickets


Losse tickets voor Wimbledon zijn verkrijgbaar door je in te schrijven voor de loting. Je kunt je inschrijven tot begin december en wacht vervolgens af voor welke dag je tickets ontvangt en voor welke baan. Fans die niet het geluk hebben uitgeloot te zijn hebben nog een laatste kans door met vele andere fans 's nachts in de rij te wachten voor de opening van het toernooi die dag met een kleine vrije verkoop van tickets. Sport Stadion heeft een unieke samenwerking met de organisatie in Londen en mag haar unieke hospitality pakketten aanbieden op de Nederlandse markt. De tennisreizen zoals wij ze online mogen aanbieden zijn inclusief retourvlucht Amsterdam-Londen, twee overnachtingen en uiteraard stoelen op de gekozen baan. Bekijk dan ook zorgvuldig onze omschrijvingen van iedere Wimbledon-tennisreis voor de exacte details van iedere reis.