0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436

Tennisreizen Wimbledon op Court number 1

Court No. 1

Court No. 1 tijdens Wimbledon 2017 bezoeken

Wimbledon 2017 bezoeken is eenvoudig bij Sport Stadion. Als officieel voorverkooppunt voor de Nederlandse markt bieden we je fantastische plaatsen op Wimbledon en zo ook onze tennisreizen naar Wimbledon met zitplaatsen op Court number 1. Court number 1 is na het Centre Court de belangrijkste baan en je zit als tennisfan zelfs grotendeels overdekt. Bekijk hieronder een overzicht van onze Court No. 1 tennisreizen naar Wimbledon in 2017.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Court number 1 op Wimbledon

Court No. 1 werd in 1928 aan de westzijde van het Centre Court opgeleverd om meer toeschouwers op Wimbledon te kunnen verwelkomen. Met 7.328 plaatsen had het een beduidend lagere capaciteit dan het huidige onderkomen. De wisseling naar het volledig nieuwe stadion vond in 1997 plaats. Het moderne Court 1 ligt op een andere locatie, namelijk aan de noordkant van het Centre Court. Van het oude onderkomen is tegenwoordig niets meer over. Op die plek staat nu het Millennium Building, waar spelers, officials, leden en journalisten een plek hebben gekregen.

Wereldtoppers

Het nieuwe Court 1 kan tijdens wedstrijden in totaal 11.430 toeschouwers verwelkomen. Het fraaie stadion groeide direct uit tot een nieuwe blikvanger van Wimbledon en is inmiddels niet meer weg te denken van het Londense tennispark. Op Court 1 geven, evenals op het Centre Court, met grote regelmaat wereldtoppers acte de présence. Daarnaast kunnen Nederlandse supporters het geluk hebben om op deze baan een Oranje-tennisser een balletje te zien slaan.

Court number 1 wordt overdekt

De metamorfose van Court 1 krijgt nog een passend slotstuk. In april 2013 bevestigde de All England Club dat het stadion zal worden voorzien van een beweegbaar dak. Die toevoeging moet voor de start van Wimbledon 2019 een feit zijn. Sinds 2009 beschikt het befaamde toernooi al over een dak boven het Centre Court.