0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436

Wimbledon 2018 tickets en reizen

Wimbledon 2018

Wimbledon 2018 reizen boeken bij SportStadion

Wimbledon: Het meest traditionele tennistoernooi ter wereld. Prachtig gras, aardbeien met slagroom, Murray Mountain, volgepakte tribunes, prachtige tradities: Wimbledon is op geen enkele manier te vergelijken met andere toernooien op de kalender. Na titels voor Roger Federer en Garbine Muguruza in 2017 gaan de allerbeste spelers en speelsters ter wereld opnieuw de strijd aan op het legendarische All England Lawn Tennis and Croquet Club. Boek nu je reis en maak Wimbledon live mee!

Het Grand Slam tennistoernooi Wimbledon


Het tennistoernooi Wimbledon is het oudste tennistoernooi van de wereld en wordt ook wel gezien als het meest prestigieuze tennistoernooi. Het toernooi wordt sinds 1877 gehouden op de All England Club in Wimbledon, een wijk in Londen. Wimbledon is onderdeel van vier Grand Slam toernooien. De andere toernooien zijn de Australian Open in Melbourne, Roland Garros in Parijs en de US Open in New York. Wimbledon is het enige Grand Slam toernooi dat op gras gespeeld wordt.
Het Wimbledon tennistoernooi vindt ieder jaar plaats gedurende de eerste twee weken van juli. Het toernooi staat bekend om haar tradities zoals het ontbreken van sponsoren langs de banen, de kledingvoorschriften en natuurlijk het eten van aardbeien met slagroom door de bezoekers van het toernooi.

Bekijk een prachtige Wimbledon-documentaire

Het Centre Court van Wimbledon


De naam Centre Court komt van de oorspronkelijke positie van de hoofdbaan bij de All England Croquet Club. De hoofdbaan werd aan Worple Road in Wimbledon centraal geplaatst tussen de andere banen. Tijdens het eerste Wimbledon toernooi in 1877 waren er in totaal 12 banen beschikbaar. Toen de tennisclub verhuisde naar haar huidige straat Church Road in 1922 werd de benaming aangehouden voor de belangrijkste baan op de club.

Wimbledon tickets


Losse tickets voor Wimbledon zijn verkrijgbaar door je in te schrijven voor de loting. Je kunt je inschrijven tot begin december en wacht vervolgens af voor welke dag je tickets ontvangt en voor welke baan. Fans die niet het geluk hebben uitgeloot te zijn hebben nog een laatste kans door met vele andere fans 's nachts in de rij te wachten voor de opening van het toernooi die dag met een kleine vrije verkoop van tickets. Sport Stadion heeft een unieke samenwerking met de organisatie in Londen en mag haar prachtige hospitality pakketten aanbieden op de Nederlandse markt. De tennisreizen zoals SportStadion ze online mag aanbieden zijn inclusief retourvlucht Amsterdam-Londen, twee overnachtingen en uiteraard stoelen op de gekozen baan. Bekijk dan ook zorgvuldig onze omschrijvingen van iedere Wimbledon-tennisreis voor de exacte details van iedere reis. Wil je Wimbledon 2018 meemaken als VIP? Boek dan onze Gatsby Club tennisreizen: Wereldwijd geroemd om haar prachtige luxe pakket.