0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436

Bezoek Wimbledon's legendarische Centre Court!

Centre Court

Boek plaatsen op het Centre Court van Wimbledon in 2018

Het Centre Court van Wimbledon is legendarisch. Op deze baan zijn al vele grote tenniswedstrijden gespeeld. Wat te denken van McEnroe - Borg, Federer - Nadal, de wedstrijden tussen de gezusters Williams, de finalewedstrijd van Richard Krajicek en de dubbeltitels van Haarhuis en Eltingh. Rondom het Centre Court van Wimbledon hangt een sfeer waarin alles mogelijk is: De val en triomfen van de grootste spelers en de opkomst van de nieuwe garde. Wanneer je in 2018 het Wimbledon-toernooi bezoeken wilt en gegarandeerd de beste spelers in actie wilt zien, dan boek je je plaatsen op het overdekte Centre Court. De lijst van kampioenen die hier hebben gespeeld is ongelooflijk lang en ieder jaar worden de finales op deze prachtige baan gespeeld. Garandeer jezelf van de mooiste plaatsen en boek je tennisreis naar het Centre Court van Wimbledon.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Het Wimbledon Centre Court

Bij ware tennisliefhebbers staat een bezoek aan het Centre Court van Wimbledon bovenaan het lijstje. Het Engelse Grand Slam-evenement is veruit het meest prestigieuze toernooi op de kalender. In de rijke geschiedenis van Wimbledon heeft het publiek vele fantastische duels op het heilige Londense gras mogen bewonderen. Tennisgrootheden als Björn Borg, Pete Sampras, Roger Federer, Martina Navratilova en Steffi Graf kroonden zich in het Centre Court verschillende keren tot kampioen.

Nederlands succes op Wimbledon

Het stadion heeft natuurlijk ook een prominente plaats in de Nederlandse sporthistorie gekregen. In 1996 won Richard Krajicek als eerste - en tot op heden ook enige - Nederlandse tennisser een Grand Slam-toernooi door Malivai Washington uit de Verenigde Staten in de eindstrijd te verslaan. In de kwartfinale was de geboren Rotterdammer bovendien te sterk voor titelverdediger Pete Sampras. Voor de Amerikaanse grasspecialist zou dit op Wimbledon de enige nederlaag betekenen van 1993 tot en met 2000.

De verhuizing van Wimbledon

Het evenement verhuisde in 1922 vanwege de stijgende populariteit naar de huidige locatie aan Church Road. In de daaropvolgende decennia onderging het Centre Court verschillende aanpassingen om plaats te maken voor extra toeschouwers. In 2009 werd met het beweegbare dak de meest innovatieve en ingrijpende verbouwing een feit. Sindsdien beschikt het stadion, met inmiddels in totaal 15.000 zitjes, bij regenachtig weer over een dak en zijn lange onderbrekingen definitief verleden tijd.