0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436

Tennisreizen Wimbledon op Court number 1

Court No. 1

Court No. 1 tijdens Wimbledon 2018 bezoeken

De belangrijkste wedstrijden in het toernooi worden verdeeld over het Centre Court, Court no. 1 en Court no. 2. Zeker in het begin van het toernooi spelen grote spelers hun wedstrijden op deze banen, omdat het speelschema dan nog te groot is om alle wedstrijden op Centre Court te kunnen laten spelen. Op Court no. 1 zijn verschillende legendarische wedstrijden gespeeld en met ruim 11.000 supporters rondom de baan is de sfeer uiteraard geweldig. Let op: Vanwege de verbouwing van Court no. 1 (in 2019 moet deze baan ook helemaal overdekt zijn) zullen de stoelen in 2018 nog niet overdekt zijn, houd hier dus rekening mee wanneer u boekt voor Court No. 1. Als officieel voorverkooppunt voor de Nederlandse markt bieden wij prachtige tennisreizen aan inclusief vlucht en hotel.

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Court number 1 op Wimbledon

Court No. 1 werd in 1928 aan de westzijde van het Centre Court opgeleverd om meer toeschouwers op Wimbledon te kunnen verwelkomen. Met 7.328 plaatsen had het een beduidend lagere capaciteit dan het huidige onderkomen. De wisseling naar het volledig nieuwe stadion vond in 1997 plaats. Het moderne Court 1 ligt op een andere locatie, namelijk aan de noordkant van het Centre Court. Van het oude onderkomen is tegenwoordig niets meer over. Op die plek staat nu het Millennium Building, waar spelers, officials, leden en journalisten een plek hebben gekregen.

Wereldtoppers

Het nieuwe Court 1 kan tijdens wedstrijden in totaal 11.430 toeschouwers verwelkomen. Het fraaie stadion groeide direct uit tot een nieuwe blikvanger van Wimbledon en is inmiddels niet meer weg te denken van het Londense tennispark. Op Court 1 geven, evenals op het Centre Court, met grote regelmaat wereldtoppers acte de présence. Daarnaast kunnen Nederlandse supporters het geluk hebben om op deze baan een Oranje-tennisser een balletje te zien slaan.

Court number 1 wordt overdekt

De metamorfose van Court 1 krijgt nog een passend slotstuk. In april 2013 bevestigde de All England Club dat het stadion zal worden voorzien van een beweegbaar dak. Die toevoeging moet voor de start van Wimbledon 2019 een feit zijn. Sinds 2009 beschikt het befaamde toernooi al over een dak boven het Centre Court.