0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren? Bel 050 541 2436 of Whatsapp via 06-82910934 of Chat met ons…

FAQ Motorsport Fan Village Oostenrijk

Direct naast het circuit is er voor de Formule 1-fans de Fan Village opgezet. De Fan Village is behalve ontzettend gezellig ook nog eens gelegen op de beste plaats in Spielberg, namelijk op loopafstand van de Red Bull Ring. Hieronder vind je antwoord op alle veelgestelde vragen over de Fan Village.Staat jouw vraag er niet tussen, stuur dan een e-mail naar info@sportstadion.nl of neem contact op met één van onze specialisten. Houd je e-mail en onze social media kanalen in de gaten voor Fan Village-updates.

Veelgestelde vragen Fan Village

De veelgestelde vragen zijn opgebouwd in de volgende vijf categorieën:

•Algemene vragen
•Camping pitch
•Groepen vanaf 6 personen
•VIP Village
•Parkeren

Algemene vragen

Wanneer is de Fan Village geopend? 
De Fan Village is geopend vanaf donderdag 27 juni 06.00 uur tot en met maandag 1 juli 12.00 uur 2019.

Wat is het adres van de Fan Village in Spielberg? 
Het adres van de Fan Village is Birkachweg 17, A-8724 in Spielberg, Oostenrijk.

Tot hoe laat is het mogelijk om in te checken op de Fan Village?
Op de Fan Village is het 24 uur per dag mogelijk om in te checken.

Kan ik ook op zaterdag inchecken, en zo ja, tot hoe laat?
Het is geen probleem om op zaterdag in te checken, echter is het niet mogelijk om een pitch of accommodatie te boeken vanaf zaterdag. Je kunt op de Fan Village 24 uur per dag inchecken.

Vrienden/familie van mij arriveren later in de Fan Village, kunnen zij naast mij komen staan? 
Nee, helaas is dit niet mogelijk. Je krijgt een camping pitch toegewezen door het Village-personeel en daarom is een pitch 'vrij houden' helaas niet mogelijk. Zorg er daarom voor dat je tegelijk aankomt met je vrienden of familie om een plek naast elkaar te krijgen. Houdt er rekening mee dat er dit jaar pitch velden zijn met en zonder stroom. De tenten in de VIP Village zijn genummerd en hier geldt niet dat je naast elkaar staat als je samen aankomt. Wel doen wij natuurlijk ons uiterste best om accommodaties die in één boeking zijn gemaakt bij elkaar te plaatsen, helaas kunnen wij dit niet vooraf garanderen.

Wat is je toegangsbewijs voor de Fan Village?
Je krijgt van SportStadion een digitaal toegangsbewijs in de vorm van een e-voucher toegestuurd. Deze ontvang je uiterlijk een week voor aanvang van het evenement en dien je uitgeprint mee te nemen.

Mag ik eten en drinken meebrengen naar de Fan Village?
Ja, je mag eten en drinken meebrengen naar de Fan Village, maar er zijn hier wel regels aan verbonden: per persoon mag je maximaal twee liter aan alcoholische dranken meenemen. Let er op dat dit niet in glas is verpakt. Glas is taboe op het gehele terrein.

Kan ik eten en drinken kopen in de Fan Village?
Ja, er is een ontbijt-, lunch- en dinerservice beschikbaar inclusief diverse Food & Beverage trucks waar je eten en drinken kunt kopen.

Wat zijn de betaalmogelijkheden op de Fan Village?
Op de Fan Village is mogelijk om met de pin en contant geld te betalen. Transacties met creditcards zijn helaas niet mogelijk.

Is er een drinkwaterpunt op de Fan Village aanwezig?
Ja, er zijn drinkwaterpunten aanwezig bij het sanitair gebouw.

Is de Fan Village geschikt voor mindervalide personen?
Helaas is de Fan Village vanwege veiligheidsredenen niet geschikt voor mindervalide personen. Ben jij mindervalide en wil je meer weten over de mogelijkheden voor de Grand Prix van Oostenrijk? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Heeft iedereen toegang tot de Fan Village?
Nee, je kunt alleen de Fan Village betreden via de officiële toegangspoorten. Hier zal controle plaatsvinden op bandjes. Heeft iemand die niet, dan wordt hij of zij niet toegelaten op de aanvoerwegen nabij de Fan Village en op het terrein.

Wij willen op zondagavond vertrekken, kan dat?
Op zondagavond ná 18:00 uur kun je indien wenselijk de Fan Village verlaten. Indien je verblijft in een pre-fab tent in de VIP Village, vergeet dan niet om uit te checken bij de incheck balies.

Is er verlichting aanwezig op de Fan Village?
Ja, er is voldoende verlichting aanwezig op de Fan Village.

Wat is er allemaal te doen in de Fan Village?
Wanneer er geen actie op het circuit is geniet je natuurlijk op de Fan Village. Er worden activiteiten georganiseerd, er is een entertainment area en je kunt een hapje en een drankje kopen. Dit samen wordt 'The Hangout' genoemd. Het entertainmentprogramma blijft een verrassing.

Rijden er shuttlebussen naar het circuit?
Nee, er rijden geen shuttlebussen naar het circuit.

Is er beveiliging aanwezig op de Fan Village?
Ja, er is beveiliging aanwezig om er voor te zorgen dat de reglementen worden nageleefd.

Nadat ik gereserveerd heb, welke communicatie kan ik verwachten vanuit de organisatie?
Na reservering ontvang je een e-mail waarin de boeking wordt bevestigd. Wanneer je direct na je boeking geen bevestigingsmail ontvangt, neem dan contact op met onze klantenservice. Het komt wel eens voor dat de bevestiging in de ongewenste mail terecht komt. Check ook deze mailbox goed. Na het bevestigen van jouw boeking houden wij jou via onze nieuwsbrief en social media kanalen op de hoogte over belangrijke praktische informatie en de laatste nieuwtjes.

Camping pitch The Green

Is er elektriciteit op The Green aanwezig?
Een deel van de camping pitches wordt aangeboden inclusief stroom. Deze stroompalen zijn op diverse plaatsen op het veld aanwezig en zijn te gebruiken wanneer je dit hebt bijgeboekt. Let op: er is een beperkt aantal stroompunten beschikbaar op The Green. Wij raden je aan om een haspel mee te nemen om de stroom aan te kunnen sluiten wanneer je niet direct naast een stroompunt plaatsneemt. Meer informatie over stroom vind je op de 'praktische informatie' pagina.

Hoe wordt het pitch-gedeelte op de Fan Village ingedeeld?
Er zal hier een gedeelte mét en een gedeelte zonder stroom worden gefaciliteerd. Wanneer je een pitch hebt geboekt zonder stroom, dan krijg je een pitch toegewezen op een veld waar geen stroom aanwezig is.

Mag ik een stroomaggregaat meenemen en gebruiken op de Fan Village?
Om eventuele overlast te voorkomen is het niet toegestaan om een eigen stroomaggregaat mee te nemen. Het opladen van apparatuur is op eigen risico en mogelijk bij speciale oplaadpunten op het terrein.

Zijn barbecues toegestaan in de Fan Village?
Ja. Het is toegestaan om gebruik te maken van een elektrische barbecue of een barbecue op gas. De organisatie heeft het recht om te allen tijde barbecues te verbieden wanneer het de veiligheid in het geding kan brengen. Het gebruik van een barbecue op kolen is niet toegestaan. Open vuren en vuurwerk zijn ten strengste verboden op de Fan Village.

Zijn er toiletten en douches beschikbaar?
Ja, er zijn voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig op de Fan Village. Voor Village-gasten zijn deze gratis te gebruiken.

Zijn huisdieren toegestaan?
In de Fan Village zijn geen dieren toegestaan.

Hoe groot is mijn camping pitch in de Fan Village?
Er is geen minimale afmeting vastgesteld voor een pitch. De ruimte wordt gebaseerd op basis van de hoeveelheid ruimte die jij nodig bent. Wanneer het type accommodatie waarin jij verblijft in de Village langer is dan 7 meter, dan boek je een grotere pitch. Alle pitches zullen op basis van aankomst opgevuld worden. Mocht je in een touringcar, omgebouwde vrachtwagen of ander groot voertuig op de Fan Village willen verblijven, neem dan contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden.

Betaal ik per plek of per persoon?
Je betaalt per persoon. Wil je boeken voor meer dan 5 personen, dan boek je er een nieuwe pitch bij. Je mag per pitch voor maximaal 5 personen boeken. Wil je met meer dan 5 personen op de Fan Village verblijven? Dan dien je een extra pitch bij te boeken.

Ik heb een XL plek. Mag ik dan ook meer 2-persoons tentjes plaatsen?
Ja, dit is geen probleem. Je mag hier de ruimte gebruiken die je nodig hebt op basis van hetgeen je hebt geboekt.

Groepen vanaf 6 personen

Ik wil voor meer dan 5 personen boeken, hoe doe ik dit?
Boek je voor 6 personen dan ben je het voordeligst uit als je eerst voor 4 personen boekt, en dan voor 2.

Waarom moet ik een extra pitch bestellen als ik met 6 personen wil komen?
Je mag met maximaal 5 personen op één pitch verblijven, vanwege de veiligheidsvoorschriften. Dit heeft te maken met de wet- en regelgeving in Oostenrijk.

Wanneer ik meerdere plaatsen boek vanwege het aantal personen, maar met 1 voertuig arriveer, krijg ik dan ook meerdere plaatsen toegewezen?
Op de Fan Village dienen wij ons aan strikte veiligheidsregels te houden. Om deze reden is het bovenstaande als volgt geregeld: Wanneer je met meer dan 5 personen boekt, dien je meer dan 1 pitch te bestellen. Vanwege veiligheidsredenen en crowd control mogen wij per pitch maximaal 5 personen inboeken. Wanneer je dus met bijvoorbeeld 6 personen in een camper verblijft, dan wordt er ruimte gereserveerd voor een camper met 6 personen, maar is het niet zo dat je een extra pitch krijgt toegewezen, terwijl je vanwege het aantal personen wel 2 pitches dient te boeken. Met andere woorden: De voertuigen, tenten, caravans, campers en vouwwagens sluiten aan op elkaar en het aantal personen dat per pitch wordt geboekt is leidend. Ook bij de overige geboekte pitches gebruik je de ruimte die je nodig hebt (binnen hetgeen wat je geboekt hebt) en zullen de overige voertuigen direct aansluiten op jouw camping pitch.

Ik boek 2 pitches maar kom maar met 1 voertuig korter dan 7 meter, heb ik dan ook extra ruimte?
Ja, je krijgt de ruimte die je nodig hebt voor hetgeen wat je hebt geboekt.

VIP Village

In de Fan Village worden prefab accommodaties opgebouwd. Dit zijn compleet ingerichte accommodaties die al voor je klaar staan als jij aankomt in de Fan Village. Iedereen die een boeking heeft geplaatst voor The Apex, Chicane, The Pitlane, Pole Position of The Paddock verblijft op de VIP Village.

Mag ik een partytent meenemen en plaatsen voor mijn VIP Village accommodatie?
Nee, vanwege veiligheidsvoorschriften is het niet toegestaan om een partytent voor de accommodatie te plaatsen.

Waar kan ik mijn voertuig parkeren?
Je voertuig kan worden geparkeerd op het parkeerterrein van de Fan Village. Het is niet toegestaan om je voertuig bij de VIP Village accommodaties te parkeren. Gasten die overnachten in 'The Apex', 'Chicane', 'Pole Position', 'The Pitlane' en 'The Paddock' worden direct begeleid naar een aangewezen VIP Parking en kunnen niet met hun voertuig de Fan Village oprijden. Bagage neem je na het parkeren te voet mee naar de accommodatie. Het parkeerterrein van de VIP Village ligt direct naast de VIP Village.

Kan ik een extra auto meenemen? 
Voor iedere geboekte prefab accommodatie wordt één parkeerplaats gereserveerd op de VIP parking. Kom je met meerdere auto’s? Dan kun je een extra parkeerplaats reserveren via het boekingsproces of de extra auto parkeren op een gratis parkeerplaats nabij het circuit.

Tot wanneer kan ik uitchecken? 
Uitchecken is mogelijk tot maandagochtend 12:00 uur.

Ik wil eerder uitchecken dan maandagochtend, kan dat? 
Ja, uitchecken kan op zondag na de race vanaf 18:00 uur.

Hoe wordt mijn borg terug betaald? 
Tijdens het uitchecken zal een medewerker ter plaatse de VIP Village accommodatie controleren op eventuele schade. Wordt er geen schade geconstateerd? Dan wordt de borg binnen tien werkdagen teruggestort op de rekening die gebruikt is bij het boeken van de accommodatie.

Hebben de VIP Village accommodaties eigen sanitaire voorzieningen? 
De VIP Village accommodaties beschikken niet over eigen sanitaire voorzieningen. Wel worden de 'Basic, Comfort en Premium' accommodaties geplaatst op een locatie die exclusief toegankelijk is voor gasten die verblijvenop de VIP Village. De sanitaire voorzieningen in deze ruimte zijn dan ook exclusief voor gasten die overnachten in The Apex, Chicane, The Pitlane, Pole Position of The Paddock accommodatie. 

Parkeren

Kan ik mijn auto parkeren in de Fan Village?
Auto’s mogen alleen bij aankomst en vertrek in de Fan Village rijden. Je kunt de auto daarna parkeren op een naast de Fan Village aangewezen parkeerterrein. Wanneer je met meerdere voertuigen vertrekt naar Oostenrijk kun je een extra parkeerplaats bijboeken.

Wij komen met meer dan één auto, waar mag ik deze extra auto parkeren?
Wij adviseren om met zo min mogelijk auto's te arriveren in de Fan Village. Wij reserveren één parkeerplaats per geboekte pitch of accommodatie. Kom je toch met meerdere auto's? Een extra parkeerplaats kan op basis van beschikbaarheid worden bijgeboekt in het bestelproces of je kunt er voor kiezen om het extra voertuig gratis te parkeren rondom het circuit. Per boeking kan er maximaal één extra parkeerplaats bijgeboekt worden.

Kan ik dagelijks vanaf het parkeerterrein op- en afrijden?
Nee, gedurende het weekend minimaliseren wij het auto verkeer vanuit veiligheidsoverweging binnen de Fan Village. Je kunt per gereserveerde pitch of accommodatie één voertuig gratis parkeren op de aangewezen parkeerplaats. Voor overige voertuigen kan een extra parkeerkaart worden bijgeboekt. Je kunt maximaal 2 parkeerplaatsen per boeking bijbestellen.

Ga terug naar alle informatie over de Fan Village!