0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436

Newcastle United voetbalreizen

Newcastle United

Voetbalreizen naar Newcastle United

Sportstadion.nl biedt Championship kaartjes voor alle thuiswedstrijden van Newcastle United, de club van de Vuron Anita. Het schitterende stadion St James' Park van 'The Magpies', zoals de bijnaam van Newcastle United klinkt, biedt plaats aan ruim 52.000 fans en staat garant voor een fantastische voetbalsfeer!

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Over Newcastle United

Newcastle United Football Club is opgericht in 1892 in speelt sinds die tijd al in haar thuishaven St James’ Park. In de jaren negentig is het stadion voor het laatst grondig gerenoveerd en verdwenen de laatste staanplaatsen in het stadion van Newcastle United.
De club heeft op twee seizoenen na haar gehele bestaan op het hoogste niveau, de Premier League, gespeeld. De huidige eigenaar, Mike Ashley, kocht de club in 2007 van de langzittende voorzitter en eigenaar Sir John Hall. Ashley is een Britse miljardair en eigenaar van onder andere de grootste sportwinkel in het Verenigd Koninkrijk, Sports Direct.

Newcastle United stadion St James’ Park

Het voetbalstadion van Newcastle United, St. James’ Park, is het oudste voetbalstadion van Noord-Oost Engeland en staat op plek zes van grootste stadions van Engeland. Het stadion is niet alleen de thuisbasis van Newcastle United, maar wordt ook soms ingezet voor andere evenementen. Zo werd het stadion tijdens de Olympische Zomerspelen in 2012 nog gebruikt.
In 1880 werd er al gevoetbald op St James’ Park, zij het door de Newcastle Rangers. Vervolgens speelden er de Newcastle West End F.C. dat later samen met Newcastle East End samen ging onder de noemer Newcastle United. Dat laatste gebeurde in 1892. Aan het begin van de negentiende eeuw kende het stadion een capaciteit van 30.000. Tussen 1900 en 1905 werd er flink verbouwd waardoor de capaciteit naar 60.000 ging. Daarmee was het stadion op dat moment het grootste stadion in Engeland. Tegenwoordig kent St James Park een capaciteit van 52.420 stoeltjes. Er waren eind vorige eeuw plannen voor een nieuw stadion met een capaciteit van 90.000 stoelen maar door aanhoudende protesten is het daar nooit van gekomen.

Newcastle supporters en haar rivalen

De supporters van Newcastle United komen voornamelijk uit Noord-Oost Engeland, maar er komen ook iedere wedstrijden honderden fans vanuit de hele wereld naar Newcastle om een voetbalreis te maken. De Newcastle supporters worden ook wel ‚Magpies’ genoemd. Om de club ver in het Noorden van Engeland ligt kwam er al ooit eens uit een onderzoek dat fans van Newcastle die iedere uitwedstrijd bezoeken net zoveel kilometers afleggen als wanneer ze een reis om de wereld zouden maken.
Grootste rivaal voor Newcastle United is natuurlijk het even verderop gelegen Sunderland. De wedstrijden tegen Sunderland wordt in de volksmond ook wel de Tyne-Wear derby genoemd.