0 producten

€ 0

Je winkelwagen is leeg

Heb je een vraag? Hulp nodig bij het reserveren?  050 541 2436

HSV in de Imtech Arena!

HSV

Wat een sfeer in Hamburg!

Na het teleurstellende afgelopen seizoen waarin HSV maar net degradatie uit de Bundesliga wist te voorkomen is de club uit Hamburg uit op revanche. Het team van Die Rothosen, onder leiding van Bruno Labbadia, is klaar voor het nieuwe seizoen in de Bundesliga. De sfeer in de Imtech Arena is vergelijkbaar met het Engelse voetbal, wat een belevenis!

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Hamburger SV geschiedenis


In de Duitse competitie is Hamburger SV, of kortweg HSV, sinds jaar en dag een vaste waarde. De traditievereniging is zelfs de enige club die onafgebroken in de Bundesliga speelt. Lange tijd was HSV onlosmakelijk verbonden met het legendarische Volksparkstadion, maar sinds 2000 worden de thuiswedstrijden afgewerkt in een nieuw onderkomen, gelegen aan de rand van een groot groengebied. Met zes landstitels en drie eindzeges in het Duitse bekertoernooi heeft HSV verschillende titels in de prijzenkast staan. Buiten de landsgrenzen werden eveneens successen geboekt. In 1977 verzekerde HSV zich met de Europa Cup II van de eerste Europese prijs in de clubgeschiedenis. Zes jaar later werd bovendien de Europa Cup I, de voorloper van de Champions League, gewonnen.

Nederlanders bij Hamburger SV


HSV oefent een grote aantrekkingskracht uit op Nederlandse voetballers. Vanaf 1998 speelde Nico-Jan Hoogma jarenlang bij de Duitse club en schopte hij het zelfs tot aanvoerder. Ook Rafael van der Vaart is een bekende captain uit de roemruchte geschiedenis van HSV. Met Ruud van Nistelrooy, Nigel de Jong, Romeo Castelen, Eljero Elia, Joris Mathijsen en Jeffrey Bruma waren ook diverse andere bekende Oranje-spelers actief in Hamburg. Bij HSV hebben bovendien vier Nederlandse trainers aan het roer gestaan: Huub Stevens, Martin Jol, Ricardo Moniz en Bert van Marwijk.

Stadion van Hamburger SV


De meeste thuiswedstrijden speelde HSV in het bekende Volksparkstadion. Veel Nederlandse voetbalfans associëren het onderkomen met 21 juni 1988, toen Oranje in de halve finale van het EK tegen Duitsland speelde. Het was voor veel Nederlandse supporters eigenlijk al de finale van het succesvol verlopen toernooi. Met zijn late winnende treffer zorgde Marco van Basten in dat duel voor de verlossing van een nationaal trauma. In mei 1998 besloot de leiding van HSV het Volksparkstadion te vervangen. Het complex werd met de grond gelijk gemaakt en in de daaropvolgende maanden verrees een splinternieuw stadion, wat voldoet aan de eisen van de moderne tijd. De sfeer in het fraaie bouwwerk is ouderwets indrukwekkend gebleven.